. Гресиране на косачката, и с каква грес? - Форум
Косачки BCS
Tuesday, 2024-04-23, 11:48 AM
MainSign UpLogin Welcome Guest | RSS

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Форум » Test category » Test forum » Гресиране на косачката, и с каква грес? (Колко често гресирате, и с какво? Пишете на кирилица!)
Гресиране на косачката, и с каква грес?
BCSDate: Thursday, 2014-03-13, 4:18 PM | Message # 1
Private
Group: Administrators
Messages: 14
Reputation: 0
Status: Offline
Косачките бчс имат 10 гресьорки, гресира се на 7 декара или на всяко зареждане с бензин - при дизела трябва да знаете кога сте окосили 7-8 декара и спирате да гресирате.Има 6 ключови гресьорки на вибриращият лагер са 3 броя, и на лястовицата са още 3 броя - там натоварването е най голямо (но не пренебрегвайте и другите 4).Иначе казано за да работи машината дълги години е важно да се гресира и то редовно за да не се износват частите, за да ви е по леко на вас да косите и на двигателя по икономично.Относно каква грес да използваме за косачката, няма да се спираме на марки по скоро трябва да е (Молибденова) или от 160 до 180 градуса поне за 6-те гресьорки, няма да изтича и разхода ще ви е по малко, обикновената грес е по евтина с около 3-4 лева но е за по малко градуси и излиза тя е подходяща за останалите 4 гресьорки и всички движещи се елементи по косачката.Сутрин поливайте ножа с преработено масло, и никога не си оставяйте косачката да не е гресирана колкото повече грес толкова по рядко ще сменяте части up Ще се радвам да споделите и вашият опит.
 
Форум » Test category » Test forum » Гресиране на косачката, и с каква грес? (Колко често гресирате, и с какво? Пишете на кирилица!)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright MyCorp © 2024