. Косачка с бензинов или дизелов двигател е по добре да имаш? - Форум
Косачки BCS
Thursday, 2024-04-18, 6:45 PM
MainSign UpLogin Welcome Guest | RSS

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Форум » Test category » Test forum » Косачка с бензинов или дизелов двигател е по добре да имаш? (Пише се на кирилица!)
Косачка с бензинов или дизелов двигател е по добре да имаш?
BCSDate: Friday, 2014-02-28, 9:09 PM | Message # 1
Private
Group: Administrators
Messages: 14
Reputation: 0
Status: Offline
Често се сблъскваме с различни мнения, едни хора са доволни повече от дизел - а други са за бензинов, но как по какви критерии трябва да изберем косачката с подходящият двигател? Трябва да призная че, косачките не са като тракторите въпреки че се разглеждат като селскостопанска техника, и защо така - ами много просто тракторите в 99% са дизел там няма спор по този въпрос но те са теглителни сиреч използват мощността си да теглят плуг, ремарке , фреза балировачка и др. докато косачката синхронизира скоростта на колелата с режещия апарат; тука трябва да кажем че всъщност и бензиновият и дизеловият двигател се справят отлично, и все пак разбира се има известна разлика при работа та на двигателя - това може да се види ако се движат едни и същи косачки с различни двигатели по еднакъв терен една до друга, от сутринта до към 1-2 часа ще си косят еднакво наравно но в голямата жега дизела ще почне да се движи по тромаво и ще изостава, и може да си кажете "ех защо не беше бензинова "но пък този с бензиновата вече ще е налял трети път резервоара и ще си каже" ех защо не бях с дизел "От тук всеки косач може да изходи, че ако има 30 декара да коси ще ги окоси до обяд докато е по хладно и ще се прибере доволен, но ако имаш всеки ден да косиш по цял ден по 50 декара средно (полупланински район) тогава може да те подразни в жегата изгубването на мощността не много разбира се може да се усети ако карате две различни косачки-толкова по работата.Като издръжливост и надеждност е по добър онзи двигател който се обслужва правилно и редовно, не се допуска да прегрява (почистват се редовно филтрите и цилиндъра, сменя се редовно маслото и то с даденото за модела) така че дали е бензинов или дизелов добрата поддръжка и грижите по вашата машина ще ви се отплатят.Но ако не сте съгласни или имате друго мнение моля споделете, винаги е приятно да научиш нещо ново smile  http://kosachka.ucoz.com/
 
НикиDate: Tuesday, 2014-04-22, 9:56 PM | Message # 2
Private
Group: Users
Messages: 2
Reputation: 0
Status: Offline
Ще споделя няколко минуса на Дизела:
Дизел
-  Като започне да загрява и губи мощтност ( както казахте) точно в този момент започва и да затяга буталото в цилиндъра (особено ако двигателя е по новичък) ако го изгасите ще усетите как започва да се върти по-трудно шайбата. В тези моменти вероятността от късане на биела се увеличава(особено ако не са почистени ребрата ,терена е тежък и газта е дадена още повече  за да компенсира падналата мощност).
Особено ако биелата е от алуминиевите както по старите ACME-та
За цената на резервните части да не говорим.
Друг минус по-трудно палят. Малко ако се износи и започват проблемите. Ако двигателя е в перфектно състояние пали и в много студено време, но ако е вече поизносен зимата е много трудно да запали.(вярно че косачката не се ползва зимата но може да се ползва за циркуляр и т.н.)
Перфектния дизел трябва да пали винаги.
- Още един минус. Вибрациите които създава двигателя са в пъти повече от бензина. Умората от косене с дизелова косачка сравнена с косене с бензинова такава  е като карането в градски условия на кола с хидравлик и кола без. Да и с двете ще си свършите работа но вибрациите и шума на дизела са много по-големи, а вибрациите са едно от най-вредните неща.
 
BCSDate: Tuesday, 2014-04-22, 10:20 PM | Message # 3
Private
Group: Administrators
Messages: 14
Reputation: 0
Status: Offline
С горе казаното съм съгласен, само да допълня в Италия никой не си помисля че с тези косачки може да се коси по 500-600 декара годишно, истината е че там се коси между 5и15 декара на година.В Италия косачка има проблем ако не е обслужвана правилно, у нас се коси доста с една машина (пресечени терени), горивата и маслата довеждат до бързото амортизиране, маслото трябва да е за въздушен двигател а горивото за високо натоварване (за агротехника) изобщо фактори за който трябва да се внимава.
 
Форум » Test category » Test forum » Косачка с бензинов или дизелов двигател е по добре да имаш? (Пише се на кирилица!)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright MyCorp © 2024